Orientatiecursus Schilderen

Wie voor het eerst schildert, kan in deze schildercursus veel basiskennis opdoen aan de hand van verschillende opdrachten. Zo schildert u bijvoorbeeld een stilleven naar waarneming, maar er kan ook aan de hand van foto’s worden gewerkt. Portretschilderen en landschappen komen eveneens aan de orde in de schildercursus, al naar gelang uw interesse.

U krijgt tijdens de schildercursus veel individuele begeleiding en bovendien is er volop ruimte voor specifieke vragen en wensen. Hoe creëer je diepte, hoe laat je iets er driedimensionaal uitzien op het platte vlak? Wanneer is een compositie in evenwicht? Wat is de rol van kleur? Er zijn verschillende manieren om een schilderij op te bouwen en die komen zo veel mogelijk aan bod. We zullen ons ook laten inspireren door de schilderkunst en kunstgeschiedenis.

Uiteraard kunt kunt u ook naar eigen idee, zelfstandig werken. De docent kan helpen bij het kiezen van een onderwerp en techniek. De aandacht ligt bij de individuele ontwikkeling.

Het materiaal is niet inbegrepen in deze cursus. U dient zelf te zorgen voor acrylverf, in ieder geval de primaire kleuren, wit en zwart. Het verdient aanbeveling te kiezen voor een redelijke studiekwaliteit, bijv. Amsterdam van Talens. Denkt u ook aan schetspapier, een doek, een paletmes, een palet of bijv. een groot, liefst wit, bord, een poetslap, keukenrol en lege potjes? En natuurlijk een setje penselen. Te denken valt aan: 3 verschillende maten platte penselen met rechte bovenkant, 3 verschillende maten platte penselen met ronde bovenkant (kattentong), 1 rond penseeltje met een fijn puntje, een brede platte penseel (spalter) en evt. een penseel nr. 2 met lange haren (sleper).

 

CRE125
Start: oktober 2018
Docent: Mevrouw I. van Haeften
Tijd: 10 x donderdag 19.30 – 22.00
Locatie: ROCvA MBO College Hilversum
Kosten: € 180,-

Inschrijfknop klein

Irma van Duin

https://www.volksuniversiteithilversum.nl

View more posts from this author