Orientatiecursus Schilderen 2

Deze cursus is een vervolg op de Orientatiecursus Schilderen (1). Heeft u elders al een schildercursus gedaan, dan kunt u uiteraard meedoen.

Hoe creëer je diepte, hoe laat je iets er driedimensionaal uitzien op het platte vlak? Wanneer is een compositie in evenwicht? Wat is de rol van kleur? Er zijn verschillende manieren om een schilderij op te bouwen en die komen zo veel mogelijk aan bod. We zullen ons ook laten inspireren door de schilderkunst en kunstgeschiedenis.

Uiteraard kunt kunt u ook naar eigen idee, zelfstandig werken. De docent kan helpen bij het kiezen van een onderwerp en techniek. De aandacht ligt bij de individuele ontwikkeling.

Het materiaal is niet inbegrepen in deze cursus. U dient zelf te zorgen voor acrylverf, in ieder geval de primaire kleuren, wit en zwart. Het verdient aanbeveling te kiezen voor een redelijke studiekwaliteit, bijv. Amsterdam van Talens. Denkt u ook aan schetspapier, een doek, een paletmes, een palet of bijv. een groot, liefst wit, bord, een poetslap, keukenrol en lege potjes? En natuurlijk een setje penselen. Te denken valt aan: 3 verschillende maten platte penselen met rechte bovenkant, 3 verschillende maten platte penselen met ronde bovenkant (kattentong), 1 rond penseeltje met een fijn puntje, een brede platte penseel (spalter) en evt. een penseel nr. 2 met lange haren (sleper).

 

CRE126
Start: 22-1-2018
Docent: Mevrouw I. van Haeften
Tijd: 5 x maandag 19.30 – 22.00
Locatie: ROCvA MBO College Hilversum
Kosten: € 120,-

Inschrijfknop klein

Irma van Duin

https://www.volksuniversiteithilversum.nl

View more posts from this author