Duits

Duits op reis, opfriscursus

Een stedentrip naar Berlijn of Wenen gepland? Een wandelvakantie in de Oostenrijkse, Zwitserse of Duitse Alpen? Het Zwarte of Beierse Woud ontdekken? Een fietstocht langs de Oostzeekust? U bent uitgenodigd om met deze cursus “Duits op reis” mee te doen, als u van plan bent om uw vakantie in een Duitstalig gebied door te brengen. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers worden alle mogelijke situaties besproken, waarmee een toerist te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld naar de weg vragen, in een restaurant eten bestellen, naar de dokter gaan en dergelijke. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de communicatieve vaardigheden, maar ook regionale bijzonderheden en mentaliteitsverschillen komen ter sprake. Want: “So, wie wir miteinander reden, bestimmt, wie wir zusammen leben” (zoals wij met elkaar praten is bepalend voor hoe wij met elkaar omgaan). De drempel om aan deze cursus mee te doen is laag. Het enige wat u mee moet brengen is nieuwsgierigheid om meer over taal en mensen van uw vakantieland te weten.

Lesmateriaal krijgt u tegen een kleine vergoeding van de docente, u hoeft dus geen boeken aan te schaffen.

Machen Sie mit, sprechen Sie Deutsch, verstehen Sie nicht nur Bahnhof!

TAL930
Start: 06-03-2018
Docent: Mevrouw S. von Behr
Tijd: 8 x dinsdag 20.30-21.55 uur
Locatie: ROCvA MBO College Hilversum
Kosten: € 72,-

 

Inschrijfknop klein

Duits 1

“Wer eine Fremdsprache lernt, zieht den Hut vor einer anderen Nation.” Martin Kessel (1901-1990), dt. Schriftsteller
Deze cursus (die ook geschikt is voor mensen met een Engelse taalachtergrond) biedt de mogelijkheid om taal, cultuur en levenswijze van onze oosterburen te leren kennen. Hij is bedoeld voor mensen die weinig kennis van de Duitse taal hebben of mensen die hun verroeste kennis van Duits weer eens willen opfrissen. Het accent ligt op het oefenen van de spreek- en luistervaardigheden, maar ook aan schrijfvaardigheid en grammatica wordt aandacht besteed. Na een aantal lessen kunt u al eenvoudige gesprekken in het Duits met uw medecursisten over dagelijkse onderwerpen voeren. Om de cursus goed te kunnen volgen wordt van u naast regelmatige deelname ook een zelfstandige voorbereiding en uitwerking van de lesstof thuis verwacht. Aan het einde van de cursus heeft u niveau A2 van het Europees referentiekader bereikt.

Aan te schaffen boek: “Begegnungen. Integriertes Kurs- und Arbeitsbuch A2+, Schubert Verlag, Leipzig (ISBN 978-3-929526-89-9), te bestellen bij (www.intertaal.nl) of bij de boekhandel.

TAL300 niet meer mogelijk om in te schrijven
Start: 03-10-2017
Docent: Mevrouw S. von Behr
Tijd: 11 x dinsdag 20:30-22:00 uur
Locatie: ROCvA MBO College Hilversum
Kosten: € 99,-

Inschrijfknop klein

Duits conversatie 3 (van B1+ naar B2)

Die deutsche Sprache ist merkwürdig. Wenn es ernst wird, sagen die Leute: „Das kann ja heiter werden.““ unbekannt

Und in diesem Kursus wird es – “heiter”! De voertaal is Duits en de nadruk ligt op het verbeteren van uw spreek- en luistervaardigheden en op het verdiepen van uw woordenschat. U wordt uitgedaagd om op grond van interessante leesteksten in het leesboek of aan de hand van actuele onderwerpen uit kranten en nieuwsberichten op gevorderd niveau met uw medecursisten te discussiёren. Zowel woordenschat en grammatica worden onder de loep genomen. Om deze cursus te kunnen volgen hebt u niveau B1 al bereikt (Havo/VWO niveau). De cursus is ook geschikt voor bovenbouwleerlingen.

Aan te schaffen boek: “Begegnungen. Deutsch als Fremdsprache B1+” (Schubert Verlag Leipzig, ISBN: 978-3-941323-20-9) te bestellen bij www.intertaal.nl of bij de boekhandel.

TAL350 niet meer mogelijk om in te schrijven
Start: 10-10-2017
Docent: Mevrouw S. von Behr
Tijd: 24 x dinsdag 19:00-20:25 uur
Locatie: ROCvA MBO College Hilversum
Kosten: € 195,-

Inschrijfknop klein

 

auteur

View more posts from this author